Dingser som motiverer?

25 nov

Mitt joggeprosjekt fortsetter. Nå er det uke 3 – og dag 1 er gjennomført. Det er ikke slitsomt eller «et ork» å komme meg ut for å jogge. Årsaken ligger til dels i min hang til dingser og det dingser kan brukes til….

Iphone-dingsen

Iphonen er alltid med på turene. Jeg måtte jo ta tiden på øktene. Etter hvert ville jeg prøve å spille musikk mens jeg jogget eller gikk. Jeg har en kort spilleliste og den første turen måtte jeg derfor høre på en hel plate av Queen. Det var fantastisk! Den lyden! Øretelefonene lånte jeg av sønnen. Kun meg og Iphonen på tur, i mitt eget tempo og med den bra musikken. Yes!! Joggingen ble plutselig litt mindre kjedelig.

«Ingen øretelefoner på tur!»

Det har alltid vært mitt prinsipp. Jeg jo høre trafikken – eller fuglesangen. Jeg jo oppleve det å være ute – og ute er det lyder som det kan være greit å høre på eller jeg kan lytte til stillheten.

Prinsippet er herved borte vekk! I stedet har jeg lastet ned en treningsapp hvor jeg kan legge inn forskjellig musikk etter hva jeg trener. Jeg jogger til Michael Jackson – og jeg går til Rita Eriksen. Planen er å legge inn ny musikk. Mye musikk. Etter hvert som øktene blir lengre og flere blir det viktig å variere – også musikken.

Pulsklokke-dingsen

«Pulsen er viktig også,» sa min venninne som har drevet med friidrett. Ja, det fant jeg også ut da jeg leste nøyere etter i opplegget til Leffi’en. Jeg må nemlig jogge med opp mot 90% av maxpuls. Det oppdaget jeg denne uken! Det holder visst ikke kun å «daffe» av gårde. Og jeg som var glad jeg i det hele tatt jogget!

Det er imidlertid mye det er mulig å måle med en pulsklokke også. Ikke bare pulsen, ser jeg. Så nå blir det snart statistikker og greier – på PC’en. Inntil videre har jeg ikke pulsklokke, men jogger nå så fort at jeg ikke kan synge lenger. Det er kanskje like så godt for omgivelsene, de menneskene jeg treffer på min vei.

Reklamer
%d bloggere like this: