På fest med Leif Inge Tjelta

17 nov

I august var jeg på fest med «joggeguruen» Leffi, Leif Inge Tjelta. Han er kjent for å få hvem som helst i løpeform og kjører trimopplegg gjennom Aftenbladet. På festen var omtrent hele Skjalg (fra 30 år siden) og de fleste hadde en eller flere Norgesmedaljer i en eller annen friidrett.

«Eg jogge ikkje – og kan ikkje fordra det!»

Det klarte jeg å vri utav meg ganske kjapt – i starten av festen. Så var det avklart. Ikke er jeg særlig interessert i å se på sport på fjernsynet heller. Samtaleemnet begrenset seg naturlig med en slik åpningsreplikk. Jeg fikk også avverget spørsmål om mitt siste løp. Det var forresten flere år siden og 1 km sammenhengende sammen med min datter!  Jeg klarte ikke å holde følge og min datter synes det var «dødskjedelig» å jogge med ei som måtte gå størstedelen av stykket. Det var mitt siste forsøk på å like jogging.

Nå var bordsettingen slik at jeg havnet med Leffi på venstre side. Både Leffi og kona er veldig hyggelige mennesker, på tross av all joggingen. En dame på min høyre side fortalte at hun hadde begynt å trene etter opplegget til Leffi. «Jaha», tenkte jeg. «Kanskje det er noe å vurdere… eller ikke.»

Joggeskoene

Joggeskoene

To måneder etter festen: uke 1 – dag 3

Så fant jeg de fram, de gamle joggeskoene. Sikkert ti år gamle – og svært lite brukt. Heldigvis har lilla blitt på mote igjen. Man må jo ta seg litt ut! Det er allikevel ganske mørkt når jeg trener og det er kanskje en fordel.

Det gikk overraskende bra første uken. Så nå er det bare å sette i gang med uke 2. Jeg har regnet ut at jeg er ferdig 17. mars 2015 når jeg følger opplegget til Leffi.

Neste fest

Neste gang jeg treffer Leffi på fest vil jeg ha et bedre grunnlag til å uttale meg om jogging. Da har jeg med stor sannsynlighet egne erfaringer.

Treningsopplegget finner du her.

Reklamer
%d bloggere like this: