Sjokoladekake for volleyballdamene

9 Jan

Fredag i forrige uke var det duket for den årlige nyttårsfesten for volleyballdamene. Vi trener en gang i uken og det har vi gjort i snart 100 år (nesten). Vi spiste godt på en restaurant på Sandnes. Kaffe og kake ble inntatt på kafeen hos Unni senere på kvelden. Kjempekoselig! Jeg hadde sjokoladekake med og noen ville ha oppskriften. Så her kommer en enkel sjokoladekake med myyye smak.

Kakebotn

250 gr fiiin mørk sjokolade (70% av et eller annet slag)
250 gr smør (bruker alltid meierismør! Hadde litt norsk smør på lager, kjøpt før jul)
6 egg
2 1/2 dl sukker
1 dl hvetemel

Glasur

100 gr smør (igjen meieriesmør! Her jukset jeg litt pga smørmangel brukte jeg et utenlandsk…)
100 gr fiiin mørk sjokolade
3/4 dl honning (mrk! det kan bli sterk honningsmak. Lurt å smake seg fram..)

Et lite stykke er alt som er igjen av kaken i skrivende stund..

Slik lager du kakebotn:

Hakk sjokoladen veldig fint.
Smelt smøret og hell det over finhakket sjokolade mens du rør til massen er jevn og fin.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Rør eggedosisen inn i sjokoladen.
Hvetemelet siktes i under omrøring (jeg sikter aldri, men strør det fint over.. og rører i vei…)

Hell røren i formen (som du sef har smurt og strødd). 26 cm i diameter er fin størrelse på formen.
Stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 minutter. 175 grader skal ovnen være når du setter inn kaka.
Den er ferdig når den har begynt å sprekke langs kantene (Det er ikke alltid den sprekker…). Uansett 30 minutter er sikkert nok. Den skal ikke stivne i midten.

La kaken avkjøles i formen. Den bør stå i kjøleskapet noen timer før servering. Den er imidlertid best (som stort sett all mat) – når du serverer den romtemperert. Så sørg for å ta den ut 1/2-times tid før servering. Kaken kan også fryses.

Laging av glasuren

Finhakk sjokoladen (igjen)
Smelt smør og hell det over sjokoladen og rør til massen er jevn og fin.
Tilsett honningen mens du fortsetter å røre (her må du smake deg fram hvis du er «nøben» på honningsmaken)
Hell glasuren over kaken og stryk den ut. La glasuren stivne.
Pynt gjerne kaken med sesongens frukt og bær (eksempelvis litt rips om sommeren?)

Mmmmmmmmmm.

Advertisements

2 kommentar to “Sjokoladekake for volleyballdamene”

  1. Andrea Nornes 23. januar 2012 kl. 3:36 pm #

    Det styket kan jeg tenke meg forsvant fort? Hørtes kjempegod ut!

    • ravenvalley 2. februar 2012 kl. 6:06 pm #

      Det blei kamp om stykket. Takk for kommentar. Snart vil du og ha, Andrea. Lykke til med kampen din!!

Kommentarer er stengt.

%d bloggers like this: